Stilbytardag

I skolan igår hade vi den så kallade "stilbytardagen". Hur går den till? Jo, varje klass har fårr ett tema dagar innan. Vår klass fick det smått tråkiga Vintertemat, medans andra fiick saker som Sci-Fi tema, Prickigt tema, Djurtema, Nördtema,Emotema, osv. Ni fattar. Eftersom vi hade vintertema, kom jag till skolan iförd en vinterjacka, mössa, pulkahjälm, vantar, halsduk, och med en pulka dragandes efter mig. I min ryggsäck hade jag även stoppat mit Isbjörnsgosedjur (med det fantasifulla namnet Isis)och en termost som stack fram. 
Jag säger bara en sak;

Varmt. 


Jag hade på mig den jackan hela dagen. VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARMT!
Idag ska vi upp till Dalarna. Vi ska´passa på att hälsa på farmor och farfar medans vi är lediga.


En dröm

Jag drömde lite konstigt inatt. Jag hade en mardröm. Den handlade typ om att jag sprang nerför en mörk väg, och massa konsiga typer jagade efter mig. Lite knäppt, faktist. Men läskigt. Nu orkar jag inte skriva så himmla mycket. Men ska kolla stavningen. Jag gör en massa stavfel...

Vårkonsert

Idag hade vi vårkonsert, och därför är jag hypertrött. Vi övade jättemycket inför den igår, och tja...man blir trött av sådant. Nu, idag, hade vi den. Min yngsta kusin och min moster kom också och tittade, vilket var kul. Niorna gjorde sitt vanliga spex, och det var lika roligt som alltid. kanske roligare än dom tidigare åren, faktist.

Och potpuriet. ´Potpuriet var om veckans dagar (har jag sagt det förut?), och var väl helt okej. Faktist ganska kul. Innan vi hade potpuriet kom Anders o Gunnel in iförda varksin One Pice, och alla skrattade. Som vanligt.

Eldmärkt, av Joanne Harris

En bok jag läste för några dar sedan. Boken handlar om en flicka som hetere Maddy, som har en oanad begåva för magi. Hon växer upp I en liten by, nån stans efter vikingatiden (tror jag), och tja....nu orkar jag inte skriva så mycket mera. Jag rekomenderar boken för personer som gillar fantasy och asatron, eftersom den inehåller ganska mycket sådant. Kanske inte den bästa boken jag läst, men en bra bok ändå.


Lördag hela veckan!

Vi övar inför potpuriett på vårkonserten. Detta år handlar potpuriett om veckan. Lite begränsat. Men kul.

I helgen hade jag måttligt tillfrisknat, och hela familjen tog sig upp till Dalarna. Vi var och hälsade på farfar som ligger på sjukhus just nu, och jag hade inte kunnat det förra helgen, eftersom jag var sjuk.

Vårkonserten närmar sig I snabb fart. Denna helg är den. Förra året var Veronika Maggio där och gästade, eftersom hon har gått på vår skola. Det var kul. Detta år blir det väl samma sak som typ alla andra år. Massor a träning, värme, trötthet och sång.

Teater

Nu ska jag nog berätta om teatern vi hade. Nej, jag tänker inte skriva lika långt som med Musikalen...eller kanske...jo..

Tja, jag är med i en teatergrupp, och vi skulle sätta upp en pjäs. Manuset gjorde vi själva, hela storyn och allt. teatern hette Blodig Dagbok, och var ganska...hm...tragisk.

Nej, jag orkar inte skirva långt. Super resume!

Det är en klass, en tjej är helt ignorerad/bortglömd och en tjej är mobbad. Man får se lite av mobbarens vardag, och mamman är alkolist. Mamman (Marilla hette hon) hade även en bokklubb, tillsammans med den utfrysta tjejens mamma (Gunilla) och ett par som är inne på sitt andra barn (Linn och Jorgen). Aja, hur som helst, massa saker händer....Jorgen gör slut, fröken till mobbaren klagar, Linn får missfall. I sista scenen slutar det med att den utfrysta tjejen (Mimmi) skjuter mobbaren ( Rebecka), eftersom Mimmi och den mobbade tjejen (Thea), var kompisar förut....aja, svårt att förstå? Japp. Och I sista scenen råkade våran teaterlärare sätta på ambulansljudet innan pistolskottsljudet, och tja.....skratt. Yupyup.
 

Everyone run!

Kunde inte komma på en bra rubrik....suck..

Jag och mamma var på en väldigt lyckad geocashrunda idag. Vi hitted tre casher, vilket jag tycker var roligt. Allihopa var inne i skogen, förutom en som var mitt vid en väg...och den var också rolig!
Vi såg jättemycket blåsippor, och även nårga vitsippor. Ah, just det! Vi var till klangstenen!

Nu måste jag nog gå. Jag ska gå och ha en teaterförestllning..kanske jag kan skriva om den efteråt?


RSS 2.0